Over Hartedroom

Cardiomyopathie is een, vaak aangeboren, ernstige afwijking van de hartspier: Cardio=Hart, Myo=spier en Pathie=ziekte. De slecht functionerende hartspier zorgt ervoor dat het hart niet goed werkt. Kinderen met cardiomyopathie ondervinden hierdoor vaak al op jonge leeftijd de gevolgen van hartfalen. Cardiomyopathie is niet te genezen.

Ultieme droom

Stichting Hartedroom heeft een ultieme droom; een toekomst waarin onze kinderen geen cardiomyopathie meer krijgen. We weten echter dat dit op korte termijn geen realistisch streven is.

Er is nog te weinig bekend over cardiomyopathie, vooral bij kinderen. Daarom financiert de Stichting Hartedroom onderzoek naar kindercardiomyopathie. Zodat we in de toekomst beter weten hoe deze, vaak aangeboren, hartspierziekte ontstaat, hoe de ziekte zich ontwikkelt en hoe ze het best te behandelen is. Zodat hartkindjes een beter leven krijgen en een grotere kans hebben om volwassen te worden.

Vernieuwend wetenschappelijk onderzoek 

Hartedroom werft fondsen voor vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kindercardiomyopathie. Wij onderhouden hiertoe contact met verschillende kindercardiologische centra in Nederland.

Stichting Hartedroom is in april 2009 opgericht door Arno de Jong en Anne Nouwt. Twee vaders van een kind met een cardiomypathie. Arno en Anne leerden elkaar in 2006 kennen op de Intensive Care van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam waar hun beide dochters met ernstig hartfalen waren opgenomen.

Voor meer informatie ga naar www.hartedroom.nl of mail naar info@hartedroom.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen